HW Installaties - Schipluiden HW Installaties HW Installaties HW Installaties
Home > Dakbedekking & Zinkwerk


Dakbedekking trends & ontwikkelingen

EPDM, bitumen of groendak - HW Installaties biedt u een uitgebreide keuze in dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor isolatie en hemelwaterafvoer, en alle materialen voor een goede en veilige montage.

Soorten dakbedekking

Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk waaronder EPDM, Bitumen en Groendak:

  • Bitumen is een dakbedekking die veel op oude daken en ook voornamelijk platte daken voorkomt. In de volksmond wordt het ook wel "dakleer of mastiek" genoemd. Bitumen zorgt voor een bescherming tegen de verschillende ozon- en weersinvloeden. Bitumen is beperkt duurzaam en gemakkelijk aan te brengen in zowel nieuwbouw als renovatie situaties.

  • EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het betreft een dakbedekking van synthetisch rubber. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur en stralingswarmte. Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststof en dakbanen weinig of geen onderhoud.

  • Groendak houdt in dat er een laag groen (planten) aangebracht wordt bovenop de bestaande dakbedekking. Dit is specialistisch werk. Een groendak is zowel te plaatsen op een plat dak als op een dak met een lichte helling (tot 15 graden helling). Het dak moet wel het gewicht van deze extra groenlaag kunnen ondersteunen en er moet een goed afvoersysteem aanwezig zijn.